يکشنبه ، 26 آذر 1396
روستاي سنگي وركانه
روستاي سنگي وركانه
روستاي سنگي سيمين
روستاي سنگي سيمين
دره مرادبيگ
دره مرادبيگ
باغ موزه دفاع مقدس
باغ موزه دفاع مقدس
آرامگاه بوعلي سينا
آرامگاه بوعلي سينا
آرامگاه باباطاهر
آرامگاه باباطاهر
برج بيد كرپه
برج بيد كرپه
حمام حاج آقا تراب
حمام حاج آقا تراب
 
توقف
کمينه   
Enter Title


به همت اداره کل میراث فرهنگی همدان

همایش «غذای سالم برای زندگی سالم» برگزار شد

 

 

 

شامگاه پنج‌شنبه همایش «غذای سالم برای زندگی سالم» با محوریت گیاهان دارویی و تغذیه در ماه رمضان به همت اداره کل میراث فرهنگی استان همدان برگزار شد. در این همایش رسول حیدری از اساتید تغذیه و طب سنتی، همدان را پایگاه طب سنتی ایران نامید و افزود: همدان شهری است که پایگاه طب سنتی و گیاهان دارویی خاورمیانه است.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا فرهنگ غذایی و طب سنتی ما که برگرفته از بوعلی سینا و برخاسته از همدان است را دوباره وارد زندگی مردم کنیم.این استاد علوم تغذیه سنتی تاکید کرد: متاسفانه مشکلات جسمانی فعلی در انسان‌ها ریشه در مصرف نادرست غذا دارد که عدم آگاهی مردم از موارد مصرفی خود باعث بروز مشکلات شده است.

وی گفت: بیشترین آمار مرگ و میر در ایران به سرطان و سکته بر میگردد و کسی هم به دنبال آن نیست که چرا چنین چیزی رخ می‌دهد.حیدری ادامه داد: تکنولوژی آشپزخانه‌ها و مواد غذایی صنعتی یکی از دلایل عمده بروز سرطان است به طوری که همین فرها باعث می‌شود تا مواد پخته شده در آن سرطان‌زا شود.

وی تاکید کرد: استفاده نادرست از مواد غذایی باعث وجود یبوست و استرس در بدن می‌شود و در علوم پزشکی یبوست مادر و استرس پدر عامل تمام بیماری‌های بدنی و روانی است.این محقق علوم تغذیه تصریح کرد: بسیاری از بیماری‌ها با برطرف شدن مشکل یبوست از بین می‌رود ولی متاسفانه عدم آگاهی مردم اجازه چنین عملی را نمی‌دهد.

رسول حیدری اظهار داشت: چکیده درس بوعلی سینا این است که گفته دوای شما غذای شما و غذای شما دوای شما است.

استاد طب سنتی با بیان اینکه همدان باید پایلوت سلامتی باشد و از آثار بوعلی سینا که یک گنجینه است، استفاده شود، افزود: همدانی ها باید به توریست ها درس غذای سالم دهند اما توریست ها در همدان فست فودها را می بینند.

وی با اشاره به اینکه آیا غذاهای سنتی هنوز روی سفره های ما وجود دارد یا خیر، بیان داشت: باید غذاهای سنتی را احیا و از فست فودها دوری کنیم.حیدری با بیان اینکه باید همایش های پیاده روی و دوچرخه سواری در استان بارها برگزار شود، اضافه کرد: همدان شهر مقدسی است به شرطی که طب سنتی و صنایع دستی آن احیا بماند و برای مردم آن شهر باشد.

استاد طب سنتی با اشاره به اینکه غذای سالم از مزرعه تا سفره شعار جهانی امسال است، عنوان داشت: اولین آمار مرگ و میر کشورمان سرطان است و این خیلی برای کشوری اسلامی امری نامطلوب است.

وی در ادامه با بیان اینکه غذا را از مزرعه میگیریم اما چطوری به سفره غذا می رسانیم، گفت: ابتدا باید تعریف بیماری را بدانیم تا به سلامتی برسیم.

حیدری با اشاره به اینکه دم نوش های ایرانی آرام بخش و ضد استرس است و به غذایی که می خوریم باید اندیشه کنیم، گفت: هر کجا هوس باشد، مریضی نیز وجود دارد و باید قبل از سیر شدن دست از غذا خوردن کشید.

استاد طب سنتی با بیان اینکه باید برای سلامتی جسم و روان خواب و بیداری خود را تنظیم کنیم، اضافه کرد: همچنین حرکت و سکون خود را نیز باید تنظیم کنیم.وی با اشاره به اینکه به هر خوراکی غذا نمی گوییم و عذا باید مقوی و مغذی باشد، گفت: هیچ ارزش غذایی در آرد سفید نیست و اعتیاد پرخوری در ایران نیز زیاد شده است.

همدان دومین استان کشور در تنوع صنایع دستی است

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه ماه رمضان در پیش است، ابراز داشت: اگر تغذیه سالم باشد تن نیز سالم می شود و به دنبال آن روح سالمی خواهیم داشت.ریحان سروش مقدم با اشاره به هفته صنایع دستی اظهار داشت: صنایع دستی یک رشته پر ذوق و پاک است چراکه در محصولات آن روح متعالی انسان ها دمیده می شود.

 

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: همدان بعد از استان اصفهان دومین استان کشور از نظر برخورداری از تنوع صنایع دستی است.

 ریحان سروش‌مقدم شامگاه پنج‌شنبه در همایش غذای سالم برای زندگی سالم با اشاره به وضعیت صنایع دستی استان همدان اظهار داشت: در کشور 250 نوع صنایع دستی وجود دارد که استان همدان به تنهایی نزدیک به 160 هنر صنایع دستی را در خود جای داده است.

وی ادامه داد: باید فضایی را فراهم کنیم تا صنایع دستی همدان بیش از گذشته رشد کند و آن را به مانند سفال به یک صنعت سودآور برای استان تبدیل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری همدان افزود: خوشبختانه استان همدان بعد از استان اصفهان دومین استان کشور در تنوع صنایع دستی است.

وی بیان کرد: در نمایشگاهی که به مناسبت هفته صنایع دستی در تهران برگزار شده،توانستیم ظرفیت‌های استان همدان را به کشور بهتر بشناسانیم.

سروش‌مقدم تاکید کرد: حضور گسترده مسئولان سازمان و همچنین ادارات کل استان‌ها در غرفه‌های استان همدان گواهی بر این مدعاست که همدان یکی از قدرتمندترین استانها در صنایع دستی است.

وی افزود: دکتر سلطانی‌فر تاکید ویژه‌ای روی صنایع دستی همدان دارد و خواستار توانمندسازی بیشتر این رشته در سطح استان همدان شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری همدان برگزاری همایش غذای سالم برای زندگی سالم را ریشه در سنت ایرانیان دانست و گفت: غذای سالم غذایی است که نیاکان ما برای فرزندان خود به ارمغان گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: شیوه غذایی ما ریشه در سنت دارد و اگر در زندگی گذشتگان خود مروری کنیم متوجه می‌شویم بیماری‌ها در آنها بسیار کم بود، زیرا تغذیه سالمی داشتند.

سروش مقدم خاطرنشان کرد: باید شیوه سنتی زندگی و تغذیه را برای نسل خود در پیش بگیریم تا همواره بدنی سالم داشته باشیم، زیرا بدن سالم باعث خانواده سالم می‌شود و خانواده سالم زمینه‌ساز جامعه‌ای سالم خواهد شد.